Rotterdammer maakt plannen voor halal McDonalds in Nederland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Rotterdammer maakt plannen voor halal McDonalds in Nederland

De kans bestaat dat binnenkort de eerste halal vestiging van McDonalds opent in ons land. Ondernemer Redouan Makoer wil graag zo'n halal versie van de fastfoodketen openen in Rotterdam-Noord, zo schrijft het AD. Makoer heeft al een pand in gedachten en heeft al de eerste contacten gelegd met de Amerikaanse restaurantketen.

Hij werd geïnspireerd door de halal vestigingen van McDonalds in Marokko. Zelf gaat hij jaarlijks zo’n twee maanden naar familie in de streek Tétouan. "Het eerste wat Nederlandse jongelui doen als ze aankomen in Marokko is de McDonald’s bezoeken. Nog voor hun bezoek aan familie", vertelt Makoer.

Het idee was dan ook snel geboren. Via een oproep op Marktplaats hoopt hij nu investeerders te vinden. "Binnen enkele dagen kwam er concrete belangstelling", zegt Makoer.

Naam McDonalds

De kans dat het restaurant ook de naam van McDonalds zal krijgen is echter niet heel groot. Volgens een woordvoerder van de internationale fastfoodketen moet elke vestiging in Nederland zich namelijk houden aan het afgesproken assortiment.

"We openen niet voor één specifiek product, zoals halal- of kosjerburgers, een nieuwe vestiging." Als Redouan er niet uitkomt met McDonalds wil hij zijn restaurant onder een andere naam openen.

Opluchting voor Geert Wilders

Opluchting voor Geert Wilders, die ontstemd op het nieuws reageerde via Twitter:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anderen snappen wel hoe het plan is ontstaan:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 15 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie