TrendingVandaag: Speciale datingsite voor Disneyfans

foto: Disneyfoto: Disney
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Speciale datingsite voor Disneyfans

'Het leven is geen sprookje', hoor je vaak. Maar voor Disneyfans ligt dat vaak anders. Uit een onderzoek van de Radboud Universiteit uit 2015 bleek bijvoorbeeld al dat het kijken van Disney films bij kinderen zorgt voor een romantisch wereldbeeld.

De Nijmeegse onderzoekers vonden in hun studie een directe relatie tussen het kijken naar Disneyfilms en het geloof in een romantisch ideaal. Hoe meer Disneyfilms de kinderen gezien hadden, hoe meer ze geloofden in 'liefde op het eerste gezicht', 'liefde overwint alles' en 'de enige ware liefde'. Zelfs bij kinderen met gescheiden ouders bleef het geloof in een romantisch ideaalbeeld dankzij Disney overeind. En ja, dan kan de werkelijkheid op latere leeftijd er hard inhakken.

TrendingVandaag 14 september

Maar daar is nu een oplossing voor: een datingapp speciaal voor Disneyfans die hetzelfde romantische ideaal hebben. Op deze website kun je jouw eigen Disney droomprins of sprookjesprinses vinden die net als jij weg is van de Disney sprookjes en verhalen. ''Find your Mickey or Minnie'', is de slogan. Matches worden gemaakt op basis van onder meer je favoriete Disneyfilm, Disneypark of Disneykarakter, om er zeker van te zijn dat je nog lang en gelukkig kunt leven.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie