Politica ontmoedigt Russische vrouwen seks te hebben met WK-bezoekers

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Politica ontmoedigt Russische vrouwen seks te hebben met WK-bezoekers

De Russische politica Tamara Pletnyova heeft, net voor de start van het WK, vrouwen opgeroepen om geen seks te hebben met buitenlandse bezoekers aan het land. Dat geldt volgens Pletnyova nog extra voor buitenlanders 'met een ander ras'.

TrendingVandaag: Patricia Paay, seks tijdens het WK en 'de beatboxende vader en dochter'

Pletnyova is voorzitter van het comité voor familie, kinderen en vrouwen in het Russische parlement. Ze deed deze uitspraken in een radio-interview. Daarbij verwees ze ook naar de Olympische Spelen van 1980 in Moskou. Negen maanden later was er toen een soort geboortegolf van onwettige kinderen. "Het zijn de kinderen die lijden, en die al hebben geleden sinds de Sovjettijd", aldus Pletnyova. De situatie is volgens de Russische politica nog erger, "omdat moeders en kinderen vaak van verschillende rassen zijn."

Het is niet voor het eerst dat de politica controversiële uitspraken doet. Ten tijde van een schandaal rondom seksuele intimidatie van een andere comitévoorzitter zei ze: "Vrouwen zouden beter af zijn als ze zich bescheiden kleden, en niet rond zouden lopen met een blote buik."

Woorvoerder Poetin: 'Vrouwen kunnen dit zelf bepalen'

Intussen doet Rusland haar best om het WK racismevrij te houden, maar dat lijkt nog niet op alle vlakken te lukken. De Engelse voetballer Danny Rose heeft aangegeven zijn familie thuis te laten, omdat hij bang is voor het racisme dat ze in Rusland zouden kunnen ervaren. De opmerkingen van Pletnyova geven op dat gebied ook een verkeerde indruk.

President Poetin heeft via zijn woordvoerder laten weten dat het aan alle vrouwen zelf is om te beslissen met wie ze seks hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ze kunnen dat zelf wel bepalen. Russische vrouwen zijn de beste ter wereld", aldus woordvoerder Dmitry Peskov.

Over EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van EenVandaag, iedere werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie