Raken we de schermpjes in het vliegtuig kwijt?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Raken we de schermpjes in het vliegtuig kwijt?

Lang niet altijd is vliegen prettig. Of je zit achter iemand die zijn stoel te ver naar achteren heeft, of je zit naast een huilend kind. Het enige dat dan nog troost biedt zijn de films en series op het schermpje in de stoel voor je. Dat pleziertje wordt ons nu afgenomen, schrijft de New York Times.

Steeds meer vliegmaatschappijen kiezen er namelijk voor die schermen weg te halen. Reden? De schermen zijn te duur en te zwaar. Een scherm in zo’n stoel kost al gauw 10.000 dollar om aan te schaffen en te installeren. Ze raken echter al snel verouderd en ze tellen flink mee in het gewicht van het toestel, en dat kost weer brandstof. Daarom kiezen steeds meer maatschappijen ervoor de schermen uit hun vliegtuigen te halen.

Om de passagiers toch koest te houden tijdens de vlucht hebben ze een andere optie: een app waarmee er toch nog films en TV-series bekeken kunnen worden, maar dan wel op je eigen mobiel of tablet.

Wat overigens ook heel handig is, is de downloadfunctie van Netflix. Zo kun je hoog in de lucht toch je favoriete Netflix serie of film bekijken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 4 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie