Deze stewardess vliegt al zestig jaar

foto: ABCfoto: ABC
  1. Nieuwschevron right
  2. Deze stewardess vliegt al zestig jaar

Ze is de oudste stewardess van de wereld en deze week vliegt ze al precies zestig jaar. Bette Nash begon in 1957 als stewardess bij Eastern Airlines en na een paar overnames en naamswijzigingen vliegt ze nu al jaren bij American Airlines.

Dat is het mooie aan veel Amerikaanse maatschappijen, je bent daar nooit te oud om stewardess te zijn. Hoe oud Bette precies is, is misschien wel het best bewaarde geheim in de lucht, maar ze doet haar werk nog steeds met veel plezier. ABC 7 maakte een reportage over haar, die veel op Facebook wordt gedeeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In 1998 was er even sprake van dat ze weg moest, maar niemand minder dan toenmalig zakenman Donald Trump wist dat te voorkomen. Hij nam al het personeel over en het is dus aan hem te danken dat ze nog steeds vliegt. Internationale vluchten doet ze niet, alleen retourtjes Boston - Washington DC. Dat heeft een bijzondere reden. Ze wil graag elke avond op tijd weer thuis zijn om voor haar zoon met het syndroom van Down te kunnen zorgen.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie