TrendingVandaag: Musically, de nieuwe Snapchat-concurrent

foto: Taylor Swift - Still uit videofoto: Taylor Swift - Still uit video
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Musically, de nieuwe Snapchat-concurrent

Snapchat heeft zo’n 200 miljoen gebruikers wereldwijd. Maar op de website van CNN Tech staat een artikel over een app die volgens hen de komende tijd een flinke concurrent gaat zijn voor Snapchat en misschien de volgende is die de beurs op gaat of voor een hoog bedrag wordt overgenomen. En die app heet Musically.

Inmiddels heeft die 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Je filmt jezelf terwijl je je favoriete liedje playbackt en je kunt de videoclip naspelen, dus je doet ook de danspasjes erbij.

Het is de eerste succesvolle social media-app uit China die de wereld verovert. Het is opgericht door de 37-jarige Alex Zhu. Hij kwam op het idee toen hij naast een groep tieners in de trein zat en zag hoe zij heel de tijd bezig waren met drie dingen: naar muziek luisteren, elkaar filmen met hun telefoon en tegelijkertijd op social media zaten.

Hij besloot deze dingen met elkaar te combineren. Eén van de bekendste Musers - zo heten de mensen die Musically gebruiken - is Baby Ariel (echte naam Ariel Martin) uit Florida. Veertien miljoen volgers. En inmiddels heeft ze zelfs haar eigen merchandise.

Snap Inc, het bedrijf achter de succesvolle app Snapchat wil naar de beurs. De waarde van het bedrijf wordt ergens tussen de 25 en 35 miljard dollar geschat. En als de beursgang daadwerkelijk doorgaat, dan zou dit de grootste beursgang in de Verenigde Staten sinds 2014 kunnen worden. Want toen ging Alibaba de beurs op en haalde daar een recordbedrag van 22 miljard dollar op.

Wie Snapchat niet kent: het is een app waarmee je grappige filters over foto’s en filmpjes kunt leggen en die deel je dan weer. En voordeel is dat die foto’s en filmpjes maar een beperkte tijd zichtbaar zijn, dus als jij jezelf dronken op een feestje filmt, dan kan dat niet jaren later nog tegen je gebruikt worden.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Mischa Blok (@mischablok) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Mischa in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie