Oplichtster haalt geld op over rug van ongeneeslijk ziek jongetje

foto: EenVandaagfoto: EenVandaag
  1. Nieuwschevron right
  2. Oplichtster haalt geld op over rug van ongeneeslijk ziek jongetje

[AVROTROS] De ouders van een ongeneeslijk ziek jongetje hebben aangifte gedaan tegen een oplichtster uit Tilburg. De vrouw zei op Facebook geld in te zamelen voor het zieke kind, maar zou in plaats daarvan het geld in eigen zak stoppen.

De kleine Diamantino heeft de zeldzame en ongeneeslijke ziekte pontocerebellaire hypoplasie type 2. De verwachting is dat hij nooit zal leren lopen en hooguit 16 jaar wordt. Zijn ouders zijn vorig jaar een crowdfunding-actie gestart voor een rolstoelbus. De helft van de benodigde 26.000 euro is al bij elkaar gesprokkeld.

De vrouw uit Tilburg deed fanatiek mee met geld inzamelen, maar een paar weken geleden besloot ze ineens geld in te zamelen voor een ander ziek kind. De ouders van dat kind (toevallig familie van de andere ouders) waarschuwde voor de vrouw. En al snel kwamen ook van andere mensen waarschuwingen over haar binnen.

“We zijn ook benaderd door een zus en een buurvrouw die door haar zouden zijn opgelicht", zegt de vader in het AD. Of de politie inmiddels in actie is gekomen na de aangifte is nog niet bekend.

Luister hier Trending Vandaag terug:

Ster advertentie
Ster advertentie