Hoe vermijd je extra vliegkosten?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe vermijd je extra vliegkosten?

[AVROTROS] Iedereen kent het wel: goedkope vliegtickets die uiteindelijk toch duur blijken omdat je overal voor moet bijbetalen. Dat je voor je koffers en het eten moet betalen is iedereen inmiddels wel gewend, maar een Amerikaanse vliegmaatschappij heeft besloten om mensen zelfs voor hun dekentje te laten betalen. Dat schoot een passagier, die van Las Vegas naar Hawaii vloog, dusdanig in het verkeerde keelgat dat hij weigerde te betalen.

Daarop maakte het toestel een tussenlanding in Los Angeles om de passagier uit het vliegtuig te verwijderen, schrijft de New York Times.

Een aantal eenvoudige tips om extra kosten te vermijden:

1. Reis alleen met handbagage en koop dingen die niet in de handbagage mogen op de plaats van bestemming. Je hoeft dan geen bagagetoeslag te betalen en bent dan vaak goedkoper uit.

2. Ook een logische: neem je eigen eten en drinken mee (vaak kun je na de douane op het vliegveld nog drinken kopen dat goedkoper is dan in het toestel).

3. Neem je eigen laptop of tablet mee en download je favoriete Netflix series en films, zodat je geen entertainmentset van de vliegmaatschappij nodig hebt.

4. Trek een warm vest aan, zodat je geen dekentje van 12 dollar nodig hebt.

Ster advertentie
Ster advertentie