Cosmopolitan: ‘Afvallen? Krijg kanker!’

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Cosmopolitan: ‘Afvallen? Krijg kanker!’

[AVROTROS] Een pijnlijke tweet van het Amerikaanse tijdschrift Cosmopolitan wordt veel gedeeld. Op hun Twitteraccount plaatsten ze een foto van een vrouw met daarbij de tekst: ‘Hoe deze vrouw 20 kilo afviel ZONDER te sporten’. De vrouw op de desbetreffende foto en in het bijbehorende artikel is enorm afgevallen omdat ze kanker had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Door de diagnose darmkanker kreeg ze stress en ging ze veel eten, maar uiteindelijk besloot ze af te vallen. Door de operaties kon ze echter niet sporten en daarom startte ze met een dieet dat The Bod heet.

Uiteindelijk viel ze dus inderdaad af door een dieet en zonder te sporten. Maar omdat dit allemaal niet in die ene tweet stond en mensen haar foto herkenden van haar Instagramaccount leek het alsof Cosmopolitan kort door de bocht zei: als je af wilt vallen zonder te sporten, zorg dan dat je kanker krijgt.

Het tijdschrift heeft de tweet inmiddels verwijderd en heeft de titel van het artikel aangepast in: ‘Een ernstige gezondheidsklacht heeft me geholpen meer van mijn lichaam te houden dan ooit’.

Ster advertentie
Ster advertentie