Haagse brugklassers krijgen smartphone (behalve Alexia)

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Haagse brugklassers krijgen smartphone (behalve Alexia)

Sommige scholen zijn vandaag weer begonnen. Het filmpje van prinses Alexia die voor het eerst naar de middelbare school fietst, wordt veel gedeeld. De Koning heeft zich duidelijk de kritiek aangetrokken van het vorige filmpje dat hij maakte van Amalia’s eerste schooldag, want hij heeft nu wel horizontaal gefilmd in plaats van verticaal.

Alexia gaat naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. De RVD roept media en mensen op om haar privacy te gunnen tijdens haar schooljaren. Ze schrijven: “De prinses heeft, net als haar leeftijdsgenootjes, recht op een ongestoorde jeugd. Juist omdat het leven van de prinses in de toekomst voor een deel in het teken zal staan van openbare taken, is het van belang dat haar privacy gerespecteerd wordt.”

Haagse collega-brugklassers van Amalia die minder vermogend zijn, krijgen ondertussen een gratis smartphone met internettoegang uitgedeeld. Zonder internetverbinding en mobiele telefoon missen deze jongeren uit arme gezinnen namelijk aansluiting met de digitale samenleving, vinden de initiatiefnemers.

Het project wordt onder meer gefinancierd door de gemeente Den Haag, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, T-Mobile en Samsung. Om ze te behoeden voor het maken van schulden via de mobiele telefoon, is bellen naar het buitenland geblokkeerd, net als enkele betaalde sms-diensten. Onze prinses zal zich hier niet mee bezig hoeven te houden, want met het vermogen van haar ouders zit het wel goed.

TrendingVandaag 21 augustus

Wat is er trending op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie