Beste apotheek van Nederland doelwit van haat

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Beste apotheek van Nederland doelwit van haat

[AVROTROS] De beste apotheek van Nederland staat in Rotterdam en heet 'Apotheek van der Laan'. Het personeel was natuurlijk hartstikke blij, een foto van het personeel poserend voor de balie werd het web op geslingerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En wat gebeurt er dan? Racisme! Haat! Want vijf van de twaalf personeelsleden dragen een hoofddoek. En daarover kwam een hoop gezeur en nare teksten door los. De teneur: ‘Kopvodden’, ‘geen islamitisch land’, ‘mij zal je daar nooit zien’, schelden met ziekten, veel prinsenvlaggen en partij-logo’s met zeemeeuwen (van de PVV).

Terwijl 'Apotheek van der Laan' nogal een bijzondere apotheek is. Twaalf talen spreken ze er bijvoorbeeld en het is de eerste apotheek in een echte stadswijk die de verkiezing wint. Een strenge competitie, met mysterie guests en veel hoge eisen. Voor het eerst in 24 jaar gaat de prijs naar Rotterdam (de afgelopen jaren ging de prijs steeds naar dorpsapotheken).

Bij Van der Laan nemen ze echt de tijd voor de mensen, in meerdere talen dus, als het moet. Ook was het de jury opgevallen dat de medewerkers zo goed kunnen omgaan met agressie (die door nieuwe ingewikkelde regels toeneemt). Alle nare reacties laten we even niet zien, wel de volgende:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie