TrendingVandaag: Zwarte piet verdwijnt

  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Zwarte piet verdwijnt

Het moet nog zomer worden maar de Zwarte Pietendiscussie is alweer in volle hevigheid losgebarsten. Een Open Brief van 100 BN-ers afgelopen weekend in de NRC lijkt z’n vruchten af te werpen. In de brief roepen de BN’ers op tot het afzweren van Zwarte Piet.

De omroep die het Sinterklaasjournaal uitzendt, de NTR, geeft daar nu aan toe. Zij zeggen dat de verandering van Zwarte Piet onomkeerbaar is en al in gang is gezet.

Intussen lopen veel Zwarte Piet acteurs weg bij het Sinterklaasjournaal. Pietje Paniek (Jochem Meyer) en Hoofdpiet (Erik van Muiswinkel) vertrekken. Van Muiswinkel kreeg veel kritiek over zich heen dat hij pas na 18 jaar Zwarte Piet spelen het ineens racistisch vindt.

Maar op twitter sloeg hij dit weekend hard om zich heen. Hij schold iemand die hem op een redelijke toon aansprak zelfs uit voor ‘kankerlul’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cabaretier Theo Maassen doet vandaag ook een duit in het zakje met een open briefje in de Volkskrant. Hij schrijft: ‘Ik ben fel tegen de voor- en tegenstanders in de zwartepietendiscussie’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie