TrendingVandaag: Pitbulls gered van hondengevechten

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Pitbulls gered van hondengevechten

[AVROTROS] De politie heeft twee mannen en een vrouw aangehouden in verband met hondengevechten in Amersfoort. Bij huiszoekingen zijn 25 pitbulls gered.

De politie kreeg het drietal in het vizier toen een van de mannen een hond met meerdere wonden een huis in Zeist in droeg. De agenten waren aan het posten, nadat er tips waren binnengekomen over hondengevechten. Hondentrainer Martin Gaus probeert dit probleem al jarenlang onder de aandacht te brengen. Hij vertelt hierover in TrendingVandaag.

Schrijfster Judith Visser schreef zes jaar geleden een boek over illegale hondengevechten, genaamd Trip. Tijdens haar research kwam ze in contact met mensen uit het wereldje en kreeg de mogelijkheid om zo’n hondengevecht bij te wonen, maar wilde dat niet. Wel kreeg ze via insiders schokkende details over het verloop van hondengevechten en hoe de honden worden toegetakeld tijdens de training voorafgaand aan die gevechten.

Als je vermoedt of weet dat ergens hondengevechten plaatsvinden, Dan kun je het meldpunt 144 red een dierbellen. Dat meldpunt is ondergebracht bij de landelijke eenheid van de nationale politie. Maar hoeveel prioriteit krijgen dit soort gevallen?

Ster advertentie
Ster advertentie