TrendingVandaag: WhatsApp-gegevens naar Facebook: hoe zit het?

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: WhatsApp-gegevens naar Facebook: hoe zit het?

[AVROTROS] Iedereen die WhatsApp gebruikt, heeft een paar weken geleden een melding ontvangen dat de berichtenapp zijn voorwaarden en privacybeleid bij gaat werken.

Gebruikers moeten de wijzigingen accepteren, om gebruik te kunnen blijven maken van de app. Facebook heeft WhatsApp twee jaar geleden voor 19 miljard dollar overgenomen. Voormalig WhatsApp-ceo Jan Koum heeft toen gezegd dat dit geen gevolgen zou hebben voor de gebruikers. Maar die tijd is nu toch gekomen. Want met het accepteren van die nieuwe gebruiksvoorwaarden geef je Facebook toegang tot je WhatsApp-gegevens.

Bits of Freedom, de organisatie die digitale burgerrechten verdedigt, legt bij Radio EenVandaag uit welke gegevens Facebook wil gebruiken en wat je hiervan gaat merken als WhatsApp-gebruiker. Ook leggen we uit hoe je deze voorwaarden kunt omzeilen en wat een goed alternatief is voor WhatsApp.

Lees ook: Erik Noomen stopt met WhatsApp: 'Je hebt geen grip op je gegevens'

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Mischa Blok (@mischablok) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Mischa in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie