Waarom gaan mannen vreemd?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom gaan mannen vreemd?

[AVROTROS] Eindelijk is het opgelost. Uit een enquête onder 2000 mannen van over de hele wereld blijkt dat de belangrijkste reden om vreemd te gaan níet een saaie ingeslapen relatie is.

De reden is heel simpel: het object van overspel is gewoon ontzettend ‘sexy’. Of ‘hot’ zoals de onderzoekers het noemen. Mannen zeggen de verleiding niet te kunnen weerstaan.

Reden nummer twee, zoals genoemd door vreemdgangers zelf: aandacht. “Ze was er echt voor me”, beweerden de buiten de pot piesende mannen.

Te weinig seks wordt ook veel genoemd, maar de belangrijkste reden is toch echt het onvermogen van de gemiddelde gebonden man om weerstand te kunnen bieden aan de verleiding van een aantrekkelijke vrouw. Die dan weer op aandacht zit te wachten.

Uit het onderzoek kwam nog een apart feitje naar boven: juni is de maand waarin het vaakst wordt vreemdgegaan. De grappige feiten vliegen om je oren: 71 procent van de Amerikaanse mannen heeft spijt van hun activiteiten, tegen slechts 56 procent van de Europeaanse vreemdgangers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trending van 20 juni

Wat is er trending op social media? Redacteur Martijn Rosdorff zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die Martijn in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie