Staatsbosbeheer: 'Blijf dit weekend weg uit het bos'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Staatsbosbeheer: 'Blijf dit weekend weg uit het bos'

Wat je dit weekend ook doet, ga niet het bos in. Daar waarschuwt Staatsbosbeheer voor, naar aanleiding van de hevige storm van gisteren. Ondanks dat het lekker weer wordt en mensen dus zomaar het idee kunnen krijgen voor een boswandeling, kan het levensgevaarlijk zijn om alweer het bos in te gaan. Fietsers en wandelaars doen er volgens de organisatie goed aan in het weekend het bos helemaal te vermijden.

Het grootste gevaar vormen door de storm loshangende takken die naar beneden kunnen vallen, met mogelijk de dood tot gevolg. Boswachters zijn nog tot begin volgende week druk bezig de wegen en paden weer vrij te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Toch is het niet alleen maar kommer en kwel. Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer is de storm 'vanuit ecologisch oogpunt niet per se verkeerd voor een bos'. Dode bomen worden opgeruimd en het omgevallen hout trekt weer veel insecten aan. "Er zijn wel wat dode vogels maar over het algemeen voelen dieren de storm feilloos aan en zoeken op tijd beschutting", zegt ze tegen RTL Nieuws.

TrendingVandaag 19 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie