Doe jij aan Netflix-cheating?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Doe jij aan Netflix-cheating?

[AVROTROS] Niets is zo romantisch als samen met je geliefde een serie kijken op Netflix. Maar soms is je partner misschien een avondje niet thuis terwijl jij niet kan wachten om de volgende aflevering van jullie favoriete serie te kijken. Wat doe je dan?

Juist… zelf stiekem alvast kijken. Deze vorm van ‘netflix-cheating’ komt vaak voor. Maar liefst 46 procent van de koppels die samen naar Netflix kijken, heeft zijn of haar partner al eens 'bedrogen' en stiekem alleen verder gekeken. Dat blijkt uit een onderzoek van de streamingdienst. De ergste 'cheaters' blijken in Mexico (58%) en Brazilië (57%) te wonen, in Nederland blijken we het braafst: 73 procent heeft zijn partner nog nooit 'bedrogen'.

Volgens de enquête is er ook een aantal shows waarbij het risico op 'bedriegen' groter is: de top vijf bestaat uit Narcos, Stranger Things, Orange is The New Black, House of Cards en Black Mirror. Maar ook bij The Walking Dead, Breaking Bad en American Horror Story moet je extra op je hoede zijn. Volgens 80 procent gebeurt het gewoon, zonder dat het gepland is of ze er iets aan kunnen doen. 66 procent zegt dat "de serie gewoon te goed is" en dat ze "niet kunnen stoppen met kijken".

Ster advertentie
Ster advertentie