Belgische hoeft niets te doen voor 2900 euro per maand

foto: RTL TVIfoto: RTL TVI
  1. Nieuwschevron right
  2. Belgische hoeft niets te doen voor 2900 euro per maand

Maandelijks 2900 euro op je rekening krijgen, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Wie wil dat nou niet? Toch is er een Belgische vrouw die daar over klaagt. Al 17 jaar lang krijgt de 61-jarige Waalse Dominique Detry maandelijks een salaris van 2900 euro op haar rekening gestort. Zonder dat ze er ook maar een minuut voor hoeft te werken. De reden waarom zou je bijna aan een Belgische mop kunnen verbinden.

In 2000 kreeg Detry net niet de baan van leidinggevende bij de bibliotheek. Maar na het mislopen van de promotie kreeg ze er wel een andere baan aangeboden. Al snel bleek ze echter overbodig. Ze kreeg nooit een duidelijke taakomschrijving van haar leidinggevende en sindsdien doet ze niets. Inmiddels is haar werk al vijftien jaar niet meer geëvalueerd, waardoor ze niet ontslagen mag worden. De reden dat haar baas het werk niet meer evalueert, is omdat de werkgever bang is voor een klacht over intimidatie.

Als je denkt dat Detry gelukkig is met het slapend rijk worden, dan heb je het mis. Op RTL TVI noemt ze haar huidige leven zelfs een lijdensweg. "Ik voer geen klap uit," vertelt Detry, die depressief werd en zelfs zelfmoord overwoog. "Dankzij mijn naasten en de dokters is het gelukkig niet zover gekomen."

Toch heeft de Belgische weinig moeite gedaan om in die 17 jaar een andere baan te vinden. Een door de provincie aangeboden baan wees ze zelfs af. "Ik heb geen Politieke Wetenschappen gestudeerd om koffie te serveren tijdens vergaderingen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 27 november

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie