TrendingVandaag: Whatsappen? Niet op je werk!

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Whatsappen? Niet op je werk!

[AVROTROS] ‘Je gymtas ligt nog in de auto’ of: ‘Schat, wil jij geraspte kaas kopen voor de lasagne vanavond?’ Privé-whatsappen met je werktelefoon onder werktijd, we doen het allemaal, ongestraft. Maar daar komt misschien verandering in, nu de kantonrechter in Tilburg een opmerkelijke uitspraak heeft gedaan. Een werknemer moet loon terugbetalen aan zijn werkgever.

Dit zijn de feiten van deze zaak: Aan het einde van zijn arbeidsovereenkomst had een werknemer nog openstaande verlofuren en vroeg aan zijn werkgever om deze uit te betalen. De werkgever weigerde dit te doen, met het argument dat hem schade was aangedaan, omdat de werknemer tijdens zijn werktijd te veel tijd had besteed aan het versturen van privé-berichten via Whatsapp.

In een half jaar tijd had de werknemer namelijk 1255 berichten verstuurd en daaraan gemiddeld 2,5 tot 3 minuten per bericht besteed. De rechter oordeelde dat de werknemer deze schade (verminderde werktijd) moet vergoeden. Whatsappen achter het stuur, daarvan weten we al dat we dat niet moeten doen. Maar Whatsappen op het werk kun je dus ook beter laten.

Luister hier naar TrendingVandaag van vrijdag 4 november:

Wat is er trending op social media? EenVandaag zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Voor meer TrendingVandaag, zie de website van EenVandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie