'Ook seksuele intimidatie in Hilversum'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ook seksuele intimidatie in Hilversum'

De hashtag 'MeToo' wordt veel gebruikt op social media door vrouwen. Ze vertellen over hun ervaringen met mannen die misbuik maken van hun positie en zich schuldig maken aan seksuele intimidatie. Dit allemaal naar aanleiding van de beschuldigingen van ongewenst seksueel gedrag richting Hollywoodproducer Harvey Weinstein.

Maar dit gebeurt niet alleen in Hollywood of Amerika, verzekeren vrouwen ons via die hashtag MeToo. Ook in Nederland, en ook in Hilversum, zegt oud Tros-omroepster Anneke Bakker vandaag in een ingezonden brief in de Volkskrant. “Het heette vroeger niet voor niets de Gooise Matras.”

Ze schrijft dat er in haar tijd (“en zeker weten ook nu nog”) bij de omroep bazen en baasjes rondliepen die hun macht misbruikten. Helaas noemt ze niet man en paard, dus we zullen nooit weten om wie het dan gaat.

Zwartboek

Arnold Karskens vindt dat ook jammer en roept mensen op om namen door te mailen naar hem. Hij wil een zwartboek maken dat ‘Hilversum en Amsterdam op hun grondvesten zal doen schudden’.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Marianne Zwagerman heeft het zien gebeuren en zij vindt niet alleen de mannen schuldig maar ook de vrouwen die het zien gebeuren en niets doen. Zoals zijzelf bijvoorbeeld toen ze baas was bij de Telegraaf. Een directeur vergreep zich aan een stagiaire. En niet hij, maar zij werd gestraft. En Zwagerman deed niets, zegt ze.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie