‘Hou je niet van sporten? Komt door je hoge IQ’

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ‘Hou je niet van sporten? Komt door je hoge IQ’

Zie je nooit een sportschool van binnen? Dan is de kans groot dat je bovengemiddeld intelligent bent. Dat schrijft Grazia in een artikel dat vandaag veel gedeeld wordt. Het tijdschrift baseert zich op een recent onderzoek van de Florida Gulf Coast University, waaruit blijkt dat mensen die veel nadenken, minder bewegen dan niet-denkers.

Voor de studie vulden zestig studenten eerst een vragenlijst in, waaruit bleek of ze 'denkers' of 'niet-denkers' waren. Beide groepen kregen vervolgens een week lang een apparaat om hun arm dat hun lichaamsbeweging bijhield.

Het bleek dat de 'denkers' veel minder actief waren dan de 'niet-denkers'. En volgens de onderzoekers kan dat komen doordat mensen met een hoog IQ zich niet snel vervelen en daardoor langer in gedachten verzonken zitten.

Niet-denkers zouden zich juist wel snel vervelen en daarom met activiteiten als sporten hun dag vullen. Het verschil was vooral zichtbaar doordeweeks; in het weekend bewogen beide groepen ongeveer evenveel. Hoe dat precies komt, hebben de onderzoekers geen verklaring voor gevonden.

Wat is er trending op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie