Patatje Kapsalon: de nieuwe culinaire trend in Nepal

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Patatje Kapsalon: de nieuwe culinaire trend in Nepal

Eén van de Nederlandse culinaire ontdekkingen van de laatste jaren is nu ook overgewaaid naar Nepal. Niets minder dan 'ons' patatje Kapsalon wordt in de betere Nepalese restaurants gezien als een ware delicatesse.

Een Nepalees foodblog omschreef het gerecht, dat bestaat uit shoarma, kebab, kip of falafal, patat, Goudse kaas, salade, sambal en knoflooksaus, als een "beroemd Nederlands gerecht" en "een minifeestje van al mijn favoriete smaken".

Cultureel erfgoed van de toekomst

Waarom het calorierijke gerecht zo aanslaat is niet bekend. Misschien is het ook geen wonder, in een land waar yakboterthee als nationale drank geldt. Overigens is Kapsalon inmiddels ook al in België, Duitsland, Frankrijk, Turkije en de VS behoorlijk populair aan het worden en wordt het in Nederland zelfs gezien als het cultureel erfgoed van de toekomst.

Nepalese chef

Nu leidt de Kapsalon dus tot een hype in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Journaliste Nina van Raay ontdekte dat een Nepalese chef-kok in Nederland was geweest, en bij terugkeer door vrienden werd gevraagd iets typisch Nederlands te maken. "Hij overwoog een stamppot, maar ging uiteindelijk voor iets met friet. Dat vinden ze hier ook lekker. Toen heeft hij ze een kapsalon voorgeschoteld. Na het opeten waren ze waanzinnig enthousiast."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op het Instagram-account van het foodblog Foodiesistersnepal wordt het recept behoorlijk veel vaker opgevraagd dan andere recepten:

TrendingVandaag 8 november

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorffmartijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie