Nederlandse Netflixserie aangekondigd voor 2019

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlandse Netflixserie aangekondigd voor 2019

In Rome zijn de nieuwe plannen van streamingsdienst Netflix bekend gemaakt. Daar werd ook de plot van de allereerste Nederlandse Netflix-original onthuld.

TrendingVandaag 18 april

De serie, die nog geen titel heeft, zal uit acht afleveringen bestaan van elk 30 minuten en is in 2019 te zien. De show wordt geproduceerd door Pupkinfilm. In het kort is dit het verhaal van de serie: "In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… Tot ze - zonder het te beseffen - een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen."

Er worden al vergelijkingen gemaakt met de succesvolle Netflix-serie Stranger Things, waarin ook sprake was van een toegangsopening naar een andere, demonische wereld. Hoe dat in Nederland gaat uitpakken, is nog even afwachten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lokale producties

Vorige maand werd al bekend dat Netflix nog meer op lokale producties in wil zetten. Steeds meer landen krijgen de komende tijd hun eigen Netflix-serie, die ook buiten het land van herkomst vaak goed bekeken worden. Het Spaanse La Casa de Papel werd zelfs de best bekeken niet-Engelse serie tot nu toe. Van die serie is in Rome, tegelijk met de Nederlandse bekendmaking, een derde seizoen aangekondigd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op Eenvandaag.nlvoor meer items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie