Praten met je hond via een app

foto: Amazonfoto: Amazon
  1. Nieuwschevron right
  2. Praten met je hond via een app

Binnen tien jaar kun je praten met je hond via een app. En dan niet alleen maar eenrichtingsverkeer, maar echt communiceren. Wetenschappers van de online supermarkt Amazon zijn ervan overtuigd.

Tien jaar lijkt onbetrouwbaar, maar de resultaten die de geleerden nu boeken met Coyotes zijn zeer veelbelovend. Coyotes is het besturingssysteem om te communiceren met je trouwe viervoeter.

Wat je zoal kan doen met ‘The Dog Translator’? Je kunt je hond vertellen dat hij naar buiten mag, je kunt de voorkeursroute van je hond checken en vragen of er nog genoeg brokken zijn.

Professor Slobodchikoff, een van de pioniers op het gebied van mens-dier communicatie waarschuwt voor de keerzijde van duidelijke communicatie met je hond. "Het kan zijn dat een conversatie anders loopt dan verwacht. Fikkie of Bello kan namelijk ook zeggen: 'idioot, geef me voer en laat me met rust'.''

Amazon verkoopt al een app om te communiceren met je kat. De recensies van de app zijn om te janken. Katten zouden er niets van begrijpen, er zelfs behoorlijk van in de war raken.

Trending Vandaag

Wat is er trending op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie