Huil je bij films? Dan ben je emotioneel sterker!

foto: NSMBLfoto: NSMBL
  1. Nieuwschevron right
  2. Huil je bij films? Dan ben je emotioneel sterker!

Pink je ook weleens een traantje weg bij het kijken naar een film? En probeer je dan zo onopvallend mogelijk je ogen te drogen? Geen zorgen, je hoeft je daar niet voor te schamen. Wat blijkt: het is juist een teken dat je emotioneel sterk bent.

Onderzoek wijst namelijk uit dat huilen bij een film een teken is van empathie, dat sterk gerelateerd is aan emotionele intelligentie. Mensen die huilen tijdens films zijn daarmee emotioneel sterker dan mensen die het wel droog houden.

Sowieso is het kijken naar series of films goed voor ons. Het vergroot je capaciteit aan empathie en het maakt dat we ons beter kunnen verplaatsen in verschillende situaties.

Bekijk ook: Netflix-fans opgelet: bingewatchen is slecht voor je

Als je naar emotionele scenes kijkt komt in je hersenen het stofje oxytocine vrij. Dit ‘liefdeshormoon’ helpt ons om een connectie te maken met andere mensen en zorgt ervoor dat we empathischer, liefdevoller en onzelfzuchtiger worden. Het zorgt tijdens de film misschien voor tranen, maar op de langere termijn ook dat je gelukkiger bent, zo schrijft Ensemble Magazine.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie