Thaise trend van penisbleken maakt veel los

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Thaise trend van penisbleken maakt veel los

Het wordt steeds populairder in Thailand: je penis laten bleken. Honderden mannen per dag zouden zich melden bij de Thaise Lelax-kliniek om hun gereedschap een tandje lichter te maken. Dat verhaal krijgt online veel aandacht, en niet op zijn minst van mannen die het niet helemaal begrijpen.

Waarom zou je je penis willen bleken? Het komt voort uit het idee dat leeft onder veel Aziaten dat een blekere huid staat voor meer welvaart. Van op het land werken wordt je bruin, en dat wil je niet uitstralen. Die trend is inmiddels doorgeschoten naar plekken waar de zon niet schijnt.

Vooral heren die werkzaam zijn als stripper (in Thailand een mega-industrie) zouden zich massaal aanmelden voor de behandeling, maar Daily News meldt met nadruk dat de bleke jongeheer nu ook populair is onder 'gewone Thai', en dat zelfs mensen uit heel Zuid-Oost Azië zich melden bij de kliniek. Kosten: 20.000 Baht, een dikke vijfhonderd euro.

Gevaar

In Azië is het bleken van de huid big business: 2 miljard dollar per jaar gaat er in om. Bij de kliniek melden zich ook veel vrouwen voor een bleekbeurt van de venusheuvel en labia, maar vooral de mannen staan massaal in de rij. Het ontkleuren gebeurt met laserstralen en is niet zonder gevaar. De Thaise minister van Gezondheid maakt zich dan ook grote zorgen over de trend: "Het is de pijn niet waard, en is een verspilling van geld." Mogelijke bijwerkingen zijn dan ook roodheid, bloedige zweren, infecties en in mildere gevallen een vlekkerige huid.

Online gaat het verhaal als een lopend vuurtje, maar het kan in de veelal westerse reacties niet op veel begrip rekenen:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 9 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie