Bang voor de griep? Blijf hier dan vanaf
AVROTROS

foto: Stockfoto: Stock
  1. Nieuwschevron right
  2. Bang voor de griep? Blijf hier dan vanaf

Volgens artsen houdt de griepgolf die door Nederland trekt nog wel even aan. Dat komt vooral doordat de variant van de griep die nu heerst niet is opgenomen in de griepprik van dit seizoen. Zelfs met die prik ben je dus niet goed genoeg beschermd. Tijd voor eigen maatregelen!

Je kan zelf behoorlijk wat doen om te voorkomen dat je besmet wordt. De New York Post zet de dingen op een rijtje die je vooral niet aan moet raken als je bang bent om griep te krijgen.

Vliegtuigdienbladen en stoelzakken

Deze veelgebruikte voorwerpen zijn sowieso de vieste dingen in het vliegtuig om aan te raken, nog viezer dan het toilet. Dat komt omdat ze eigenlijk nooit worden schoongemaakt. Eerdere onderzoeken toonden zelfs sporen aan van MRSA en de E.coli bacterie.

Vasthoudstangen in het OV en OV-oplaadmachines

Beter is het om helemaal niet met het openbaar vervoer te reizen, maar als je het dan toch doet: raak dan zo weinig mogelijk aan. De smerigste dingen daar zijn de stangen en lussen waar je je aan vast kunt houden en en de kaartjesautomaten. Reden: daar zitten een heleboel mensen en dus een hoop bacteriën aan.

Koffieautomaten en watercoolers

Je kunt op je werk nog zo je best doen om zieke collega's te ontlopen, maar als je zonder na te denken op dezelfde knoppen drukt van de koffieautomaat of de watercooler, dan word je alsnog ziek.

Zeepautomaten

Eén op de vier zeepdispensers op openbare WC’s zijn besmet met bacteriën waar je ziek van kunt worden. Zelfs de zeep zelf kan besmet zijn, als de bacteriën daar weten te komen.

Stoelen aan het gangpad

Vermijd alle gangpadstoelen, of het nou in het theater, OV of bioscoop is. De stoelen en stoelleuningen aan het gangpad zijn namelijk veel viezer doordat ze aangeraakt worden door meer mensen. Dit zijn naast degenen die erop zitten ook de mensen die zich er even aan vasthouden in het voorbijgaan.

Peper- en zoutstellen

In een restaurant staan ze altijd op tafel, maar wat blijlt: ze worden maar zelden schoongemaakt door het restaurantpersoneel.

Alles in de sportschool

Bacteriën houden van vochtige warmte, vooral zweet. Je handen plaatsen op een sporttoestel waar net een ziek iemand enorm zwetend op heeft staan sporten, is dus vragen om problemen.

Naast deze, al vrij uitgebreide lijst, hebben Twitteraars in Nederland nog een aantal andere suggesties:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie