#TrendingVandaag: een kerstoverzicht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. #TrendingVandaag: een kerstoverzicht

De kerst is al over een paar dagen en daarom zit de kerstsfeer er op verschillende manieren goed in op social media vandaag. Een kort overzicht van de belangrijkste punten die leven online.

Kerststal in Zwolle

Veel ophef over een bericht in de Stentor. Het gaat om de oudste Nederlandse pop-up traditie, de levende kerststal. 'De grootste levende kerststal van Nederland, in Zwolle, laat geen moslims toe als figurant,’ kopt de krant. Volgens Cees Scholten, medeorganisator van het Kerst Event Zwolle, zouden moslims ‘met heel andere gevoelens’ naar de figuur Jezus Christus kijken en daardoor niet welkom zijn in het spel. ‘Niet-christenen’ mogen wel helpen als vrijwilliger, schoonmaken of met thee inschenken. Dat wordt veel als discriminerend gezien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

BH-boom

Een kerstboom vol BH’s kan op weinig begrip rekenen. Deze werd gespot buiten een lingeriewinkel, maar de creatieve versiering wordt niet door iedereen op Twitter begrepen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Noel Gallagher

De Britse zanger Noel Gallagher, voormalig van Oasis plaatst een ware kerstboodschap op Twitter. Zijn we bij hem aan het goede adres voor wat sfeerverhogende opmerkingen? Het blijkt van niet, want de zanger heeft 'een f*cking hekel aan Kerstmis'. Dat sentiment wordt door een veel mensen gedeeld.

TrendingVandaag 21 december

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Martijn Rosdorff zet het op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Martijn in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie