Meer verschil in huidkleurige BH's met #benniebeige

foto: Twitterfoto: Twitter
  1. Nieuwschevron right
  2. Meer verschil in huidkleurige BH's met #benniebeige

Ook vrouwen met een donkere huid willen huidkleurig ondergoed. In hun huidskleur welteverstaan. Panty's zijn er tegenwoordig in alle kleuren, maar BH's en onopvallende onderbroeken voor in een andere 'huidkleurige' uitvoering zijn er eigenlijk nauwelijks. Vandaar de start van de online campagne: #benniebeige.

Grote lingerieketens en modehuizen moeten om, aldus de bedenkers van de campagne. Deze ontstond op het online kanaal YoMo! van KRO-NCRV. Presentatrice Rowan ging de straat op en vroeg of verschillende jongeren ondergoed in hun huidskleur konden vinden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De actie wordt onder andere gesteund door grote modebladen als Harper’s Bazaar en Elle, politieke partijen GroenLinks, D66, PvdA en Partij voor de Dieren en BN’ers zoals Anita Witzier, Gijs Staverman, Sofie van den Enk en Anne Fleur Dekker.

TrendingVandaag 6 december

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorffmartijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie