Nederlanders beheersen de Engels taal weer het best

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederlanders beheersen de Engels taal weer het best

Nederlanders beheersen voor het tweede jaar op rij de Engelse taal het best. Dat blijkt uit onderzoek onder een miljoen inwoners van tachtig landen waar Engels als tweede taal wordt gesproken.

Utrecht presteert volgens het onderzoek van onderwijsinstelling Education First (EF) het beste van alle Nederlandse steden, gevolgd door Amsterdam. Rotterdam staat op de vierde plek, na Den Haag. En Eindhoven is de hekkensluiter.

Nederlandse jongeren

Nederland laat gemakkelijk de betere Engels sprekende landen zoals Zweden en Denemarken achter zich, en vergroot zelfs zijn voorsprong op buren Duitsland en Belgiƫ. Het grootste verschil is te vinden onder Nederlandse jongeren, die veel beter scoren dan hun buitenlandse buren.

Dit is voornamelijk te danken aan de vroegere start van Engelse lessen onder de Nederlandse jeugd. Terwijl onze Vlaamse buren pas met Engels in aanraking komen op de middelbare school, begint de Nederlandse jeugd vaak al Engels te leren op de basisschool.

Vrouwen beter dan mannen?

In het algemeen zijn het vrouwen die beter scoren dan mannen op de Engelse taalvaardigheidstest, maar in Nederland is het opvallend genoeg precies andersom. Nederlandse mannen doen het beter dan Nederlandse vrouwen, hoewel het verschil maar twee punten bedraagt.

TrendingVandaag 9 november

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie