Zo overleef je de zomertijd

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo overleef je de zomertijd

[AVROTROS] Afgelopen donderdag werd een petitie aangeboden aan het Europees Parlement om de zomertijd af te schaffen. Maar omdat dit natuurlijk niet gelijk al gaat gebeuren, publiceert de website van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws alvast wat tips om de invoering van de zomertijd makkelijker te laten verlopen.

Sommige mensen hebben er namelijk nu eenmaal veel last van om weer in het goede ritme te komen als de klok een uur vooruit gaat.

Een paar tips om deze verandering goed door te komen:

  • Probeer voldoende te slapen de komende dagen voordat de klok een uur vooruit gaat. Maak een slaapschema voor jezelf en hou je daaraan, ook nadat de klok is verzet.
  • Doe het rustig aan met koffie en alcohol, want dit kan een invloed hebben op je slaapritme.
  • Zorg dat je voldoende zon ziet. Dit helpt enorm bij het aanpassen van je biologische klok aan het nieuwe uur. Eet je ontbijt dus dichtbij een raam of maak 's ochtends meteen een korte wandeling.
  • En tot slot: Gun jezelf de tijd om aan te passen. De meeste mensen hebben 2 dagen nodig

Gun jezelf en je lichaam dus de tijd om aan te passen, en plan bijvoorbeeld geen belangrijke vergaderingen op het werk in de eerste dagen na de switch.

Luister hier de tips terug:

Petitie

CDA-Europarlementariƫr Annie Schreijer-Pierik nam een petitie in ontvangst waarin wordt gepleit voor het afschaffen van de zomertijd. Het NOS Radio 1 Journaal sprak met haar. Ze vertelt hoeveel handtekeningen het zijn en wat volgens haar de nadelen aan de zomertijd zijn:

Ster advertentie
Ster advertentie