TrendingVandaag: Stijging aantal kerstpakketten, maar ABN Amro stopt ermee

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Stijging aantal kerstpakketten, maar ABN Amro stopt ermee

[AVROTROS] Vandaag maakte ABN Amro bekend dat er nog eens 1500 banen extra worden geschrapt, bovenop de bezuinigingen die eerder al waren aangekondigd. Zo heeft ABN-topman Gerrit Zalm tegen zijn werknemers gezegd dat ze dit jaar geen kerstpakket zullen krijgen.

Bekijk hier TrendingVandaag:

De derdekwartaalcijfers werden ook vandaag gepresenteerd en daaruit blijkt dat de bank een winst boekte van 600 miljoen heeft.

Kees van Dijkhuizen, de financiële topman van ABN Amro en toekomstig opvolger van Gerrit Zalm, liet vanochtend aan het Radio 1 Journaal weten dat er moest worden gekozen tussen de kerstpakketten of twintig banen. Als ze kerstpakketten schrappen, dan scheelt ze dat zeventig euro per medewerker, voor 22.000 fulltime-werknemers. Dat zorgt voor een flinke besparing.

Is het een trend om de kerstpakketten af te schaffen? Patrick Moreu van kerstpakkettenbedrijf Tintelingen merkt juist een stijging van het aantal kerstpakketten. Er worden er meer verkocht en ze zijn duurder: 2 tot 2,5 euro boven de waarde van vorig jaar. Wel merkt hij dat in de financiële sector de kerstpakketten kleiner worden.

De grote kerstpakketten worden weggegeven bij overheidsinstellingen en groothandels, hoewel de gemeente Amsterdam twee jaar geleden de plank volledig missloeg door een scheurkalender te geven. Ook was er ooit een consultancybureau dat haar werknemers een schamele koelkastmagneet gaf. Patrick Moreu vindt dat vijftien euro de ondergrens is voor een goed kerstpakket.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Mischa Blok (@mischablok) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Mischa in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie