Discovery Day: kom er vandaag achter of je zwanger bent

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Discovery Day: kom er vandaag achter of je zwanger bent

Het is een onvergetelijke dag voor veel vrouwen: de dag dat je ontdekt dat je zwanger bent. Dat gebeurt natuurlijk het hele jaar door, maar er is één dag per jaar waarop de meeste vrouwen erachter komen dat er een baby in hun buik ontwikkelt. En die dag is vandaag: Discovery Day.

Volgens Engelse onderzoekers wordt de dag na Nieuwjaar door veel stellen gebruikt om een kindje te maken. 2 januari is ook wel omgedoopt tot ‘babymaking day’. Als dat lukt, kom je daar dus zo’n twee weken later achter, bijvoorbeeld door een zwangerschapstest.

16 keer testen

Gemiddeld doen vrouwen zes keer de test over, om te kijken of er twee blauwe lijntjes verschijnen. 62% van de vrouwen gaat maar door met testen, ook nadat ze al lang een positief resultaat hebben gezien. Eén op de twintig vrouwen doet de test zelfs zestien keer.

Toch zijn er ook vrouwen die op een andere manier kijken of ze zwanger zijn. Sommige vrouwen kijken of ze zwanger zijn door tandpasta in een potje te doen en daar in te plassen. Zwanger? Dan verkleurt het mengsel. Of door chloor en urine van een zwangere vrouw te mengen, dat zou gaan schuimen.

‘Ik ben zwanger!’

Als de zwangerschap een feit is, wachten steeds minder mensen met het delen van het nieuws. De aloude periode van drie maanden, daar houdt bijna niemand zich nog aan (26%). Meer dan 50% van de ondervraagden vertelt onmiddellijk dat ze een kindje verwachten. De rest wacht gemiddeld zeven weken tot iedereen het mag weten.

Daarin speelt sociale media een belangrijke rol: 3 van de 5 zwangerschappen wordt tegenwoordig bekendgemaakt via sociale media. Vooral via Snapchat en WhatsApp, maar ook via Facebook en Instagram.

TrendingVandaag 17 januari

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie