De meest dodelijke app ter wereld

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De meest dodelijke app ter wereld

Een superhandige app voor liefhebbers van natuur en lekker eten. Ze zijn er namelijk weer, een beetje vroeg, maar toch: cantharellen onder de eikenboom. Maar is het wel een cantharel? Is het geen ultra giftige rode stinkboleet waar je subiet dood van neer valt? Met de app 'Mushroom' richt je je telefoon op de paddenstoel in kwestie, maakt een foto en alle nodige info verschijnt op je scherm. Het is alleen, blijkt nu, misschien wel de meest dodelijke app ter wereld.

Volgens de Amerikaanse microbioloog Colin Davidson, één van de deskundigen die waarschuwt op social media, kan de app er niets van. Is het al moeilijk voor een mens om een giftige paddenstoel van een eetbare te onderscheiden, voor de app is het helemaal niet te doen.

Een voorbeeld: de app ziet het verschil niet tussen de groene knolamoniet en de heerlijke beurszwam. ''De groene knolamoniet wordt makkelijk verward voor een eetbare soort, door de goede smaak en het roos-achtige aroma. Er wordt alleen geschat dat er in 30 gram al genoeg gifstoffen zitten om een mens te doden,'' aldus Davidson.

Niet doen dus, die app!

Trending 01-08

Wat is er trending op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie