TrendingVandaag: Ophef over salaris van Giel Beelen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Ophef over salaris van Giel Beelen

Veel ophef vandaag over het salaris van 3FM-dj Giel Beelen. De Telegraaf onthulde dat niet Matthijs van Nieuwkerk of Paul de Leeuw, maar Giel Beelen de best betaalde NPO-presentator is. Voor zijn onlangs gestopte ochtendshow kreeg hij het afgelopen jaar 565.000 euro.

De radio-dj gaat vanaf januari op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond radio maken voor de zender en zou daarvoor hetzelfde bedrag krijgen. 'Een riant salaris voor een weekendbaantje', schrijft De Telegraaf.

Dit bedrag wordt toch verlaagd, blijkt uit een verklaring die omroep BNN-VARA inmiddels heeft gegeven. De omroep zegt dat bij veranderende werkzaamheden het inkomen zo snel mogelijk zal worden aangepast. De suggestie in De Telegraaf dat dat pas na 2018 zal gebeuren zou onjuist zijn.

Het artikel in de Telegraaf heeft voor commotie gezorgd bij Tweede Kamerleden, die opheldering willen van staatssecretaris Sander Dekker. PvdA'ers John Kerstens en Mohammed Mohandis willen dat alle medewerkers in de publieke- en semi-publieke sector onder de wettelijke norm gaan vallen die nu ook geldt voor topfunctionarissen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Lees ook: Mediaforum: 'Goed dat Giel Beelen vertrekt'

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie