Trending: Boete voor het liken van ‘verkeerde’ Facebook posts

foto: FACEBOOKfoto: FACEBOOK
  1. Nieuwschevron right
  2. Trending: Boete voor het liken van ‘verkeerde’ Facebook posts

Pas goed op met welke berichten je liked op Facebook! Een rechter in Zwitserland heeft een man een boete van 4100 dollar opgelegd vanwege het liken van bepaalde Facebookberichten.

Het ging om berichten van iemand anders waarin een dierenrechtenactivist ervan werd beschuldigd antisemitisch, racistisch en fascistisch te zijn. De man kon voor de rechter niet aantonen dat die beschuldigingen waar zijn. Door op het duimpje te klikken heeft de man de berichten wel aanbevolen en zich de beschuldigingen eigen gemaakt, oordeelde de rechter.

Hij krijgt een boete van 4000 Zwitserse franc (4100 dollar) maar gaat in hoger beroep. Facebook stelt zelf niks met de zaak te maken te hebben. Het is voor zover bekend de eerste keer dat een rechtbank het geven van een like op een bepaald bericht ziet als een aanbeveling en goedkeuring.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie