Twitter maakt populairste hashtags van 2017 bekend

foto: ANPfoto: ANP
 1. Nieuwschevron right
 2. Twitter maakt populairste hashtags van 2017 bekend

Twitter heeft een lijst met de meest besproken onderwerpen van het jaar op het sociale platform gepubliceerd. Waar hadden we het het meest over op Twitter? De volgende hashtags waren in 2017 het populairst in Nederland:

 1. #Vacature
 2. #Nieuws
 3. #Voetbal
 4. #Trump
 5. #F1
 6. #Eurovisie
 7. #Verkiezingen
 8. #dtv
 9. #DWDD
 10. #Brugopen

Vacature staat net als vorig jaar weer bovenaan. Dit betekent volgens Twitter dat het platform een belangrijke rol speelt bij het vinden van banen en het zoeken naar sollicitanten. Dat voetbal op de derde plek staat is vooral te danken aan de Oranjevrouwen die Europees Kampioen werden. Ook het Eurovisie Songfestival was weer een veel besproken onderwerp.

De hashtag die opvallend genoeg niet in het lijstje staat is 'MeToo'. Volgens de woordvoerder van Twitter komt de hashtag, waarover zoveel te doen is, niet terug in de Nederlandse trends. Waarschijnlijk staat deze wel in de lijst met wereldwijde Twittertrends, maar die worden pas later bekend gemaakt.

TrendingVandaag 5 december

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie