TrendingVandaag: Drie keer plassen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Drie keer plassen

[AVROTROS] Vandaag op sociale media veel ophef over een bericht uit Hellevoetsluis. Bewoners in verpleeghuis Careyn mogen maximaal drie keer per dag op vaste tijden plassen. Op een formulier worden de toilettijden volgens RTV Rijnmond gedicteerd: 11.00, 14.00 en 18.00 uur. Volgens familie van de patiënt wordt er moeilijk gedaan als iemand een keer extra naar het toilet wil.

Andere bezoekers van verpleeghuis Grootenhoek in Hellevoetsluis bevestigen dat er soms lange wachttijden voor toiletbezoek van patiënten zijn.

Maar je plas ophouden of juist plassen terwijl je niet hoeft op gezette tijden is erg ongezond, zegt uroloog Bert Messelink van het UMCG in Radio EenVandaag.

Henk Krol van 50Plus is woest en stelt Kamervragen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Inspectie Gezondheidszorg heeft aangekondigd dat Careyn een interventieteam over de vloer krijgt om de zorg te verbeteren omdat die soms ernstig tekort schiet. Het is de eerste keer dat zo'n zware maatregel wordt genomen.

Lees ook: Van Rijn: reguleren toiletgang in strijd met waardig leven

Wat is er trending op social media? EenVandaag zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Voor meer TrendingVandaag, zie de website van EenVandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie