Victoria Beckham klaagt Sidhu Fish and Chips aan

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Victoria Beckham klaagt Sidhu Fish and Chips aan

Victoria Beckham, bekend als Posh Spice én als de vrouw van David Beckham, klaagt Sidhu Fish and Chips in het Engelse North Tyneside aan. De typische Britse snackbar maakt reclame voor een superdunne pizzakorst.

Achter op de bezorgbus van de snackboer staat een grote reclame waarvan de tekst luidt:

"Our New Victoria Beckham Thin Crust Only 2 mm Thin!" (Onze nieuwe Victoria Beckham dunne pizza korst is slecht 2 mm dik.)

Naast de tekst staat een getekende cartoon van de voormalige Spice Girls-ster. Een tekening van een skeletachtig wezen, met daaronder: ''Dit is Victoria Beckham, dit is niet dun, onze pizzakorst, die is dun."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beckham is boos, erg boos. ''Het is hoogst ongepast om een ziekte als anorexia belachelijk te maken, helaas moet ik er een rechtszaak van maken.''

Beckham krijgt op sociale media veel bijval: "Reclame maken ten koste van extreem dunne mensen is niet goed te praten", zeggen psychologen op Twitter.

Maar de eigenaar van Sidhu Fish & Chips zegt dat hij zelf aan depressies heeft geleden en dat hem daarom niks te verwijten valt. Beckham hoopt dat de zaak niet voor de rechter komt en dat Sidhu zelf de reclame van zijn bus afhaalt.

Dunne pizza korst

Ster advertentie
Ster advertentie