TrendingVandaag: geen livestream bij proces Wilders

foto: Twitter, ANPfoto: Twitter, ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: geen livestream bij proces Wilders

[AVROTROS] Vandaag kwam Paul Cliteur, rechtsgeleerde en columnist aan het woord in het proces Wilders. Hij was opgeroepen als getuige-deskundige door de verdediging van de PVV-voorman. Maar er was geen livestream om zijn bijdrage te volgen: niet op de site van de NOS en niet op de site van RTL Nieuws.

Op Twitter kwam er veel kritiek daarop. Er zijn veel mensen die het wel heel toevallig vinden dat juist als iemand van het Wilders-kamp aan het woord mag komen, dat online niet te volgen is. Vooral Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws kreeg er flink van langs op Twitter. Hij werd uitgemaakt voor Wilders-basher en arrogant mediamannetje.

Pieter Klein reageerde hier weer op:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een tweet van Saskia Belleman, rechtbankverslaggever van De Telegraaf, zorgde voor verwarring. Want zij schreef dat de NOS en RTL journalistieke afwegingen hadden gemaakt om niet live te streamen. Dat bleek niet te kloppen, want alleen de NOS had besloten om het niet uit te zenden.

Hoofdredacteur Marcel Gelauff heeft overigens laten weten dat hij niet gediend is van de kritiek op deze journalistieke keuze. "We zijn geen service-organisatie van een politieke partij", aldus Gelauff. En bij RTL was het dus echt een technische fout. Dit blijkt ook wel uit het feit dat ze alsnog een stuk van het proces via een livestream hebben uitgezonden.

Luister TrendingVandaag hier terug:

Wat is er trending op social media? EenVandaag zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Voor meer TrendingVandaag, zie de website van EenVandaag.

Ster advertentie
Ster advertentie