Genetisch bewijs gevonden voor homoseksualiteit?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Genetisch bewijs gevonden voor homoseksualiteit?

Een 'wetenschappelijke doorbraak', zo noemen de onderzoekers het, wordt veel gedeeld online. Wetenschappers hebben genen ontdekt die een link hebben met homoseksualiteit. Dit gebeurde in het grootste onderzoek naar de genetische basis voor iemands seksuele voorkeur. Voor het eerst namen onderzoekers het complete DNA-profiel van meer dan 1000 homoseksuele mannen onder de loep, en vergeleken dat met het DNA-profiel van vergelijkbare heteroseksuele mannen. Ze ontdekten belangrijke verschillen rondom de genen SLITRK5 en SLITRK6.

Dat laatste gen is een belangrijk onderdeel voor de hersenontwikkeling, en vooral actief in dat deel van het brein waar zich de hypothalamus bevindt. Dat deel produceert onze hormonen die verantwoordelijk zijn voor de seksuele opwinding. Vorige onderzoeken toonden al aan dat dit deel in de hersenen bij homo’s tot 34 procent groter is, meldt de Telegraph.

De onderzoekers van de North Shore University in Illinois ontdekten ook verschillen in het TSHR gen, dat is gelinkt aan de schildklier, dat al eerder in verband werd gebracht met iemands seksuele voorkeur. De wetenschappers noemen de uitkomsten van het onderzoek een belangrijke eerste stap voor een uitgebreidere studie naar de genetische basis voor iemands seksuele voorkeur.

Meningen over het onderzoek zijn verdeeld, want waarom zien wetenschappers zo'n noodzaak om 'homoseksuele genen' te ontdekken?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anderen zijn blij met de uitkomsten, het zou namelijk voor altijd bewijzen dat homoseksualiteit geen eigen keuze is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 8 december

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie