Trending: Verboden te vliegen in leggings

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Trending: Verboden te vliegen in leggings

[AVROTROS] Er zijn mensen die een hekel hebben aan leggings, en dan vooral de witte. Maar de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij United Airlines maakt het wel heel bont. Zij weigerden gisteravond twee tienermeisjes mee te laten vliegen omdat ze leggings droegen. Volgens een woordvoerder van United voldeden de twee niet aan de dresscode voor ‘special pass travelers’.

De meisje reisden gratis mee onder begeleiding van een volwassene. Volgens United hadden ze zich niet om hoeven kleden als ze betalende klant waren geweest. Special pass reizigers zijn meestal familieleden of vrienden van personeel van de vliegmaatschappij, die gratis mee mogen. Volgens de woordvoerder begrepen de meisjes en hun begeleider uitstekend dat ze zo niet mee konden, en zijn ze zich om gaan kleden waardoor alledrie de vlucht hebben gemist.

Het voorval maakte veel los op social media. Sommigen noemden het vrouwonvriendelijk. United Airlines kwam daarom al vrij snel met een tweet waarin staat: “Aan onze klanten… Jullie leggings zijn welkom!’. En daarbij een uitgebreide verklaring waar special pass reizigers zich aan dienen te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Die mogen behalve leggings ook geen kleding aan waarbij BH-bandjes of ander ondergoed te zien is, geen slaap- of zwemkleding, geen minirokjes en geen korte broeken die minder dan 7,6 centimeter boven de knie vallen. Ook met vieze of kapotte kleding kom je het vliegtuig niet in als special pass klant.

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie