Documentaire over Geert Wilders in première

foto: TMGfoto: TMG
  1. Nieuwschevron right
  2. Documentaire over Geert Wilders in première

[AVROTROS] Gisteren ging in Sheffield (Groot-Brittannie) een documentaire over Geert Wilders in première. Een bijzondere film, want nooit eerder liet het enige lid van de PVV journalisten toe, zo lang en zo dicht bij. Hij is open over zijn persoonlijke leven, en laat eigenlijk alles zien.

We zien in de documentaire Wilders een kogelvrij vest aantrekken, foto’s van zijn moeder en andere geliefden tonen. De makers van de documentaire zitten met hem in zijn gepantserde auto. Het geeft een uniek kijkje in het leven van de man die al zo lang als persoon, als mens onzichtbaar is.

De screening was niet heel druk bezocht, er zaten iets meer dan een dozijn bezoekers in de zaal. Wilders was er zelf waarschijnlijk ook. De makers maken vergelijkingen die je in Nederland niet snel zult horen: “Meet the Dutch Trump. Hero Or Villain?’

Uit de aankondiging: ‘De makers volgen Wilders tijdens zijn race naar het Nederlandse premierschap’.

Wanneer komt de film naar Nederland? Komt ie op TV? De NPO heeft laten weten hem graag te willen hebben, maar of dat ook gaat lukken? We hebben gebeld met Maria Springer van Observatory Pictures, de producent. Hun nummer doet het niet. Het twitteraccount (7 volgers!) geeft ook niet thuis.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trending Vandaag

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie