Anticonceptiepil voor mannen dichterbij dan ooit

foto: Stockfoto: Stock
  1. Nieuwschevron right
  2. Anticonceptiepil voor mannen dichterbij dan ooit

Het slikken van 'de Pil' kan binnenkort niet meer allen iets voor vrouwen zijn. Er is een pil ontwikkeld voor mannen die net zo effectief is. Dat schrijft Time Magazine. De mannenpil wordt nu nog getest, maar een nieuwe studie zou aantonen aan dat de pil zowel effectief als veilig is.

TrendingVandaag 20 maart

Het gaat om de zogenaamde 'DMAU-pil', die de afgelopen maanden op 83 mannen werd getest. De resultaten zijn veelbelovend: hormoonwaarden werden verlaagd, zonder dat het invloed had op de hoeveelheid testosteron in iemands lichaam. De pil is op dezelfde manier opgebouwd als de vrouwelijke anticonceptie-variant, en werkt dus ook vergelijkbaar.

Er bestaan al wel mannelijke anticonceptiemiddelen, maar die bestaan uit injecties of gels die soms meerdere keren per dag moeten worden gebruikt. De nieuwe mannenpil is gebruiksvriendelijker en hoeft slechts één keer per dag te worden geslikt. Er zijn nog wel langere studies nodig voordat de pil uiteindelijk op de markt zal komen, zeggen de onderzoekers.

Reacties op sociale media komen vooral van vrouwen die vrij sceptisch zijn over het nieuws. Sommigen zeggen hun man totaal niet te vertrouwen als het gaat om de verantwoordelijkheid van het slikken van anticonceptie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie