Hou je van Gin Tonic? Dan is er kans dat je een psychopaat bent

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hou je van Gin Tonic? Dan is er kans dat je een psychopaat bent

Liefhebbers van Gin Tonic, opgelet. Het zou namelijk wel eens zo kunnen zijn dat je een psychopaat bent, schrijft de New York Post.

Ze baseren dit toch wel verontrustende gegeven op een onderzoek door de Oostenrijkse Innsbruck Universiteit. 953 mensen kregen daarbij verschillende spijzen en dranken (bitter, zout, zoet en zuur) voorgeschoteld samen met een vragenlijst. Ze moesten hun voorkeur voor eten en drinken doorgeven en persoonlijke vragen beantwoorden over emotionele stabiliteit, machiavellianisme (zo gefocused zijn op persoonlijke belangen dat je manipuleert, bedriegt en misbruik maakt van anderen om je doel te bereiken), agressie en een neiging tot alledaags sadisme.

En wat blijkt? Mensen die van bittere dingen houden als pure chocolade, koffie en tonic hebben meer psychopathische neigingen. De onderzoekers concluderen: "De uitkomsten van dit onderzoek bevestigen het idee dat een voorkeur voor bittere smaken een verband hebben met kwaadaardige persoonlijkheidskenmerken, in het bijzonder alledaags sadisme en psychopathie." Mensen die (zacht)aardig, vriendelijk en sympathieker zijn, hebben juist een sterkere afkeer van bittere smaken.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie