Jouw kerst hoeft niet stressvol te zijn

foto: Stockfoto: Stock
  1. Nieuwschevron right
  2. Jouw kerst hoeft niet stressvol te zijn

"Wat eten we, wie nodigen we uit, wanneer halen we de boom, welke versiering moet erin, wel of geen kerstverlichting in de tuin?" Voor sommigen is december helemaal niet ‘the Most Wonderful Time Of The Year', maar een moment van grote stress. Deze kerststress is echter helemaal niet nodig, zegt een klinisch psycholoog tegen Fox News.

In de New York Post is te lezen dat de tip van Dr. Sanam Hafeez eigenlijk heel simpel is: "Less is more", zeker met de feestdagen. "Mensen halen zich teveel op de hals, waardoor ze te weinig kunnen waarmaken, wat kan leiden tot frustratie, schuldgevoelens en nog meer stress", zegt Hafeez.

Als je nu denkt: 'kerststress, wat een onzin', het komt vaker voor dan je denkt. 68 procent van de Amerikanen heeft stress over lange rijen in winkels en supermarkten, 32 procent heeft stress over de financiën tijdens de feestdagen en 20 procent heeft stress over familieleden.

26 procent voelt zich overigens alleen met de Kerstdagen, maar ook daar hebben ze een oplossing voor bij Fox. Gezondheidsgoeroe Jim Curtis zegt: "When in doubt, focus out." Je hoeft je namelijk volgens hem helemaal niet alleen te voelen als je andere mensen op zoekt. "Probeer naar een gaarkeuken te gaan, ga ergens naartoe waar je kunt helpen, want we voelen ons het best wanneer we geven."

Nederlandse cijfers over kerststress zijn niet bekend, maar de tips tegen deze stress zijn natuurlijk algemeen toe te passen. Deze mensen op Twitter kunnen die in elk geval wel gebruiken:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 13 december

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie