Apple doet aanvraag voor 'emojis met beperking'

foto: Unicode Consortiumfoto: Unicode Consortium
  1. Nieuwschevron right
  2. Apple doet aanvraag voor 'emojis met beperking'

Eens in de zoveel tijd komen er nieuwe emojis bij in de, al vrij uitgebreide, bibliotheek. Dat kan omdat besloten wordt dat er behoefte is aan bepaalde symbolen, maar ook door een speciale aanvraag te doen. Apple pleit nu via zo'n aanvraag voor emojis die een lichamelijke beperking laten zien.

TrendingVandaag 26 maart

Na eerdere toevoegingen in de emoji-collectie, zoals het aan kunnen passen van huidskleur, wil Apple dus nog meer inclusiviteit. Ze deden hun aanvraag bij de 'emoji-raad', het Unicode Consortium. Volgens Apple moet deze uitbreiding ervoor zorgen dat ook mensen met een beperking zich kunnen herkennen in de tekens. In totaal gaat het om 13 nieuwe emojis:

  • Een man en vrouw die lopen met een stok
  • Een man en vrouw die doof zijn
  • Een man en vrouw in een mechanische én handmatige rolstoel
  • Een oor met een gehoorapparaat
  • Een blindengeleidehond en een hulphond
  • Een arm- en beenprothese

In een verklaring laat het bedrijf weten: "Dit is niet bedoeld als volledige lijst van alle mensen met een beperking, maar als een startpunt voor een grotere vertegenwoordiging van diversiteit binnen het emoji-universum."

Als het Unicode Consortium akkoord gaat met de aanvraag, dan kunnen we de nieuwe tekens vanaf begin volgend jaar gebruiken.

Wat is er trending online en op social media? Redacteur Lammert de Bruin (@Lammert) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie