TrendingVandaag: Ophef over aangevallen drag queens in Maastricht

foto: Instagram Lady Galorefoto: Instagram Lady Galore
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: Ophef over aangevallen drag queens in Maastricht

[AVROTROS] De Politie Limburg heeft gereageerd op het incident in Maastricht waar afgelopen weekend drie drag queens werd aangevallen door een groep jongeren. De drie hadden net daarvoor opgetreden in het COC Café Rosé.

Op de Markt werden ze in het nauw gedreven door een aantal jongeren. Volgens het COC werden er discriminerende teksten geroepen en waren de jongeren handtastelijk.

Eén van de aangevallen drags is zelf werkzaam bij het COC en zegt dat de politie zich raar opstelde en zelfs enig begrip voor de jongeren op leek te brengen door te zeggen als: ‘Als je zo over straat gaat, kan je een reactie verwachten’. Ook werden de jongeren niet terecht gewezen of beboet, alleen weggestuurd.

De Politie Limburg laat in een persbericht weten dat ze hebben gedaan wat ze moesten doen, maar dat ze desondanks de zaak zullen onderzoeken. Ook zeggen ze voor diversiteit te zijn, maar nergens in het hele persbericht wordt duidelijk dat hier homo’s of drag queens zijn aangevallen. De politie heeft het over ‘een incident tussen twee partijen’.

PvdA Tweede-Kamerlid Ahmed Marcouch noemt de gebeurtenissen in Maastricht ‘bizar’ en gaat Kamervragen stellen.

Ster advertentie
Ster advertentie