Egyptische zangeres in gevangenis om suggestieve video

foto: YouTubefoto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Egyptische zangeres in gevangenis om suggestieve video

Vier dagen gevangenis voor de 25-jarige Egyptische popster Shaimaa Ahmed, beter bekend als Shyma. Haar misdaad? Ze trad op in een videoclip in haar ondergoed voor een klas vol jonge mannen, terwijl ze op suggestieve wijze een appel en banaan eet. Hoewel de zangeres inmiddels is vrijgelaten, kan haar nog steeds drie jaar cel worden opgelegd.

In de video voor het nummer I Have Issues giet Shyma melk over een banaan voor ze deze opeet en staat op het schoolbord geschreven: "Dit is klas nummer 69". De video veroorzaakte een heuse storm van verontwaardiging op Egyptische sociale media. De ophef over de video werd opgemerkt en ging te ver voor de Egyptische autoriteiten, die dan ook hard in actie kwamen tegen de zangeres.

De clip is inmiddels van het web verwijderd. Het enige dat nog te vinden is, zijn een paar screenshots uit de video, die beschreven wordt in onderstaand fragment.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

TrendingVandaag 22 november

Wat is er trending op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk op EenVandaag.nl voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Ster advertentie
Ster advertentie