TrendingVandaag: waarom je je telefoon niet 's nachts moet opladen

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. TrendingVandaag: waarom je je telefoon niet 's nachts moet opladen

Wanneer laad jij je telefoon op? Grote kans dat je dit ’s nachts doet. Maar is dat wel zo verstandig? Nee, schrijft The New York Times vandaag. Tenzij je binnen twee jaar toch weer een nieuwe telefoon gaat kopen.

Je telefoon de hele nacht aan de lader is namelijk slecht voor je batterij. Wanneer je de batterij voor langere tijd aan de lader laat zitten, gaat de levensduur van je batterij achteruit omdat het lithium in de batterij de hele tijd actief is. Als de stekker eruit is, wordt het lithium minder ‘rondgepompt’ in de batterij waardoor de batterij langer meegaat.

Het beste is volgens wetenschappers om je telefoon op te laden en zodra die is opgeladen meteen weer van de lader af te halen. Of om een lichtere lader te gebruiken waarmee je je telefoon langzamer oplaadt. Bijvoorbeeld een iPhone lader gebruiken voor je iPad pro. Ook moet je er, zeker met dit weer, voor zorgen dat je telefoon niet oververhit raakt want dat is helemaal funest voor je batterij. Temperaturen boven de 35 graden kunnen fataal zijn voor je telefoon.

Luister hieronder TrendingVandaag terug:

Wat is er trending op social media? EenVandaag-redacteur Lammert de Bruin (@lammert) zet het elke dag op een rij in TrendingVandaag, Radio EenVandaag op NPO Radio 1. Kijk hier voor alle items die Lammert in TrendingVandaag bespreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie